January 10, 2024

Maak een bruiloft checklist!

FILED IN: Bruiloften

De voorbereidingen voor jullie grote dag zijn in volle gang en om dit overzichtelijk te houden maak je een bruiloft checklist! Bij het opstellen van een bruiloftschecklist is het een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien. In deze blog deel ik de stappen voor het maken van een doordachte en uitgebreide checklist die jullie zal helpen bij de uitvoering van jullie droombruiloft.

Wil je handige tips lezen voor je bruiloft? Klik dan hier

Maak een bruiloft checklist! Stap 1: De onderdelen van jullie checklist

Begin met de basis. Welke hoofdcategorieën moeten worden gedekt? Van locatie tot catering, decoratie tot entertainment – Bepaal de hoofdcategorieën van jullie bruiloft.

Stap 2: Itemize, Prioritize, Organize

Detail is de sleutel. Deel elke categorie in specifieke taken en geef prioriteit aan wat het belangrijkst is. Organiseer de lijst op een manier die past bij jullie planningstijdlijn.

Maak een bruiloft checklist! Stap 3: Tijdlijn en deadlines

Wijs realistische deadlines toe aan elk item. Dit helpt jullie om de voortgang bij te houden en stress in de aanloop naar de bruiloft te verminderen. Mijn voorbeeldtijdlijn in de gratis PDF kan als leidraad dienen.

Maak een bruiloft checklist! Stap 4: Flexibiliteit en onvoorspelbaarheid

Bereid je voor op het onverwachte. Voeg een sectie toe voor noodscenario’s en alternatieve plannen. Flexibiliteit is belangrijk als je een stressvrije trouwdag wilt hebben.

Stap 5: De finishing Touch

Voeg een persoonlijk tintje toe aan jullie checklist. Misschien een speciale notitie over de betekenis van een bepaald element of een herinnering aan waarom jullie voor bepaalde keuzes hebben gekozen.

Bonus: Print mijn gratis checklist!

Om jullie op weg te helpen, hebben we een gratis checklist samengesteld die jullie als sjabloon kunnen gebruiken. Bekijk de checklist hier.

Jullie bruiloft is uniek, en jullie checklist moet dat ook zijn. Laat deze gids jullie helpen bij het maken van een checklist die perfect past bij jullie bruiloft

Bonus: Maak jullie planning overzichtelijk met mijn Notion template!

Om jullie planning nog overzichtelijker te maken, heb ik iets speciaals voor jullie. Mijn exclusieve Notion-template is ontworpen om al jullie bruiloftsgegevens op één plek te organiseren. Met handige secties voor het tijdschema, de checklist, kostenoverzichten per leverancier en to-do lijsten, wordt plannen een fluitje van een cent.

Wat je kunt verwachten:

  • Moodboard: Breng jullie droombruiloft tot leven met een visueel moodboard direct binnen handbereik.
  • Georganiseerde Taken & Checklist: Houd alle taken en checklistitems netjes georganiseerd en gemakkelijk te beheren.
  • Financieel Overzicht: Bewaak jullie budget met een duidelijk financieel overzicht, inclusief kosten per leverancier. Kosten worden automatisch berekend.
  • Documenten: Sla belangrijke documenten op één plek op voor gemakkelijke toegang en samenwerking.
  • Leveranciers Overzicht: Volg al jullie leveranciersinformatie, van contactgegevens tot contractdetails.
  • Gastenlijstbeheer: Houd de gastenlijst moeiteloos up-to-date en beheer RSVP’s zonder gedoe.
  • Slimme Tafelindeling: Maak een vlekkeloze tafelindeling met een handige tool binnen het template.
  • Draaiboek Voor de Grote Dag: Plan de dag tot in de puntjes met een gedetailleerd draaiboek.
  • Informatie voor de Huwelijksreis: Bereid je voor op jullie romantische reis met een handig overzicht van alle reisinformatie.

Als lezers van mijn blog krijgen jullie een exclusieve korting van 46% op mijn Notion-template!

Bekijk het template hier

Ik help jullie graag bij het plannen van jullie trouwdag. Download het template en ontdek hoe georganiseerd plannen leuk kan zijn!

Veel planplezier!

comments +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *